Yüzölçümü 11.000 hektar olan Didim'de arazi, Akdeniz'e özgü maki bitki örtüsüyle kaplıdır. 2900 hektar yerleşim alanı, 60 km kıyısı ve 13 km plajı bulunan Didim'de, irili ufaklı birçok koy bulunmaktadır.Kendiside büyük bir koy olan Didim'in plajları çoğunlukla açık denize bakmadığından, berrak ve durgun bir denize sahiptir. Denizi ve kumsalı ile ender bir güzelliğe sahiptir.
Didim, deniz ve kumsaldan ayrı olarak, zengin bir de tarihe sahiptir. Didim'in içinde Apollon Tapınağı, 25 km mesafede Miletos ve 50 km mesafede Priene bulunmaktadır. Didim - Bodrum karayolu üzerinde bulunan Bafa Gölü ise yine 50 km mesafededir. Bafa Gölü'ndeki mağaralarda 10.000 yıllık mağara resimleri bulunmaktadır. Ayrıca Herakleia antik şehride buradadır.
Bunların haricinde, Efes, Selçuk, Kuşadası ve Bodrum gibi daha bir çok tarihi ve turistik yer Didim yakınlarındadır.
Ayrıca Didim, iklimi ve havasıyla da çok güzeldir. Nem oranı düşük olan Didim'in havasının astım hastaları için ideal olduğu bilinmektedir.
Bunların dışında hareketli gece hayatı ya da balık avcılığı gibi aktivite imkanlarıda bulunmaktadır.
Didim Tarihi
Didim, Aydın'ın turistik bir ilçesidir. Doğuda Muğla il sınırı ve Güllük Körfezi ve Akbük Koyu, batıda ve güneyde Ege Denizi, kuzeyde Bafa Gölü ve Menderes Nehri ile sınırlanmış bir yarımada şeklindedir. Yüzölçümü 402 km'dir. 2000 Yılı Nüfus Sayımı sonuçlarına göre 37.395 kişi yaşayan ilçede 3 bağlı belediye ve 5 köy bulunmaktadır.
Didim ilçesinin ilk yerleşim izleri Neolitik Devre (M.Ö. 8000) uzanır. M.Ö. 16. yüzyılda Miken, Giritliler ve daha sonra da Aka kolonilerinin varlığı görülür. Persler, Romalılar ve Bizanslılardan sonra 1071 Malazgirt Savaşı'ndan sonra Anadolu’nun kapılarının Türklere açılmasından sonra ilk olarak Karia olarak anılan bu bölge Türklerin eline geçmiştir. 1. Haçlı Seferlerinin ardından yeniden Bizans'ın eline geçti.1261 yılından sonra Karia’da Menteşe Beyliği'nin kurulmasıyla Didim ve çevresi bu beyliğin içine alınmıştır.
Osmanlı İmparatorluğu zamanında varlığını "yeronda - yoran" ismi ile sürdürmüstür. 1955 depreminden sonra önceleri halk arasinda "HiSAR" olarak da adlandırılan YORAN devlet tarafından yaptırılan afet evlerine taşındıktan sonra "YENiHiSAR" adını almıştır. Sonrasında isim benzerliğine meyil vermemek için dünya üzerinde sadece bir yerde blunan ve kök olarak "DIDYMAION"'dan gelen "DIDIM" olarak yenilemiştir.
9 Mayıs 1990 tarihine kadar Didim ve çevresi Söke ilçesinin bir parçası iken bu tarihte yayınlanan bir kanunla Yenihisar kasabası merkez olmak üzere Akbük, Ak-Yeniköy beldeleri ile Balat, Batıköy, Denizköy ve Yalıköy köyleri ve Milas ilçesinden alınan Akköy ile ilçe olmuştur. 1999 yılında Yenihisar ilçesinin ismi Didim olarak değiştirilmiştir.
İlçe ekonomisi tarıma ve turizme dayalıdır. Tarla ürünlerinden buğday ve pamuk birinci sırayı almaktadır. Hayvancılık tüketim ihtiyacını karşılayacak kadar olup, özellikle küçükbaş hayvan yetiştiriciliği önde gelmektedir.
Yaz aylarında önemli sayıda turistin ziyaret ettiği ilçede, ekonomi olumlu yönde etkilenmektedir.